Betöltés...

Fűmagos Geo-Textília 2,1 X 50 m Fűtex - Biliárd Sportfűmaggal Itatott Talajtakaró

Ár: 59.900 Ft


Fűtex
Fűmagos geotextilia 2,1m X 50 m. Alapanyagok 100 % pamut ( növényi eredetű ) lebomló textilia. 


 


Fűtes adatok


 


Területi sűrűség: 280 g/m2
Fűmag típus: Biliárd Sport


 


Fűmagkeverék összetétele


 


35% 1.Lolium perenne (Angol perje )
25% 2.Lolium perenne (Angol perje )
20% Festuca rubra (Vöröscsenkesz)
20% Festuca arundina cea ( Nádk.Csenkesz)
Anyagvastagság: 3 mm
Gyártási technológia Tűnemezelés
Kiszerelés: PE fóliába csomagolva, tekercsben, 210 cm X 50 m
Építőipari Műszaki Engedélyszám: 19/2005.
Alkalmazási terület Rézsűvédelemre, parképítésre, sportpályák  füvesítésére.


 


Fűtex telepítés


A régi földművek rézsűin az elszáradt vagy vadon nőtt növényeket el kell távolítani és rézsűt, esetleg kimosott-erodált felületet egyenletessé rendezni, lazítani. A sima felület minden esetben kell lejtős rézsűn és sík talajon egyaránt. Ha a rézsűre szeretnénk telepíteni, akkor fentről haladva tekerjük le a tekercset és feszített állapotában kb 2- 3 m méterenként karóval rögzítjük. Ha több tekercset fektetünk egymás mellé, akkor 5-6 cm átfedést biztosítsunk. Minden képen törekedjünk a kifeszítés precizitására, hogy ne keletkezzen légréteg, valamint ne legyen csapadékvíz alámosó hatás. A textilt kb 2 - 4 cm földdel kell megszórni és szükséges bőségesen locsolni. 3 hét alatt megerősödött növényzet kaszálását kézi illetve gépi  úton is lehet  végezni.









A Fűtex lebomló fűmagos textília.
A fűmagkeveréket magas cellulóztartalmú textilbundába szórjuk, tűnemezeléssel erősítjük. A termék környezetbarát, beépítése során a talajba belőle káros anyag nem oldódik ki. A hordozóanyagként szolgáló szálbunda cellulóztartalma miatt elbomlik várhatóan 2 év alatt.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK


A termék kiválóan alkalmas
természetes rézsűvédelemre autópályák építésénél
hulladéklerakók gátjának füvesítésére
lezárt hulladéklerakók füvesítésére
árokburkolásra
parkok, sportpályák, játszóterek füvesítésére, házi kertek, nyaralók füvesítésére, pázsit kialakítására


 

Standard termékünk a Fűtex lebomló-280/50 fűmagos textília (az elnevezésben a 280 a készáru területi sűrűségét, az 50 a fűmagtartalmat jelenti)

TERMÉK MŰSZAKI ADATAI


Szélesség 2100 mm
Vastagság 3 mm
Tekercshossz 50 m
Tekercssúly 29 kg/db
Négyzetmétersúly 280 g/m2
Fűmagmennyiség (átlagosan) 50 g/m2
Átlagos fűmagszám 25000 db/m2
Fűmag típusa: Biliárd sport fűmagkeverék


Termékeinkhez minden esetben fémzárolási bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagot használunk.

A FŰTEX LEBOMLÓ ELŐNYEI


az eddigi telepítési eljárásokat egyszerűsíti, precízebbé teszi
rézsűkön való alkalmazásnál megakadályozza a fűmag kimosódását
egyenletes vetőmagelosztást és vetésmélységet biztosít


A hordozó szálbunda fokozza a talaj felső vízmegtartó, illetve vízfelvevő képességét, leárnyékoló hatása miatt védi a fűmagot, majd a fejlett növényzetet a gyors kiszáradástól, segíti a megfelelő fűmagcsírázást, azonban a rendszeres öntözésre a termék alkalmazáskor is szükség van! - telepítése élőmunka takarékos, gyors, egyszerű

AJÁNLOTT TELEPÍTÉSI MÓD

1.Előkészítő munkák: A füvesíteni kívánt területet ki kell tisztítani az elszáradt, vadonnőtt növényzettől, gyökerektől, kövektől stb. A talajt fel kell lazítani, egyenletes, sima, tömörített felületet kell kialakítani a termőrétegből. Amennyiben szükséges, trágyázással, műtrágyával talajjavítást kell végezni. A kelő gyomok ellen vegyszeres gyomirtás is ajánlott, a terület minőségétől függően.

2. Terítési mód: A tekercsben forgalmazott textíliát egyenletesen, gyűrődés és szakadásmentesen kell leteríteni. Az anyagcsíkokat célszerű 5-6 cm-es átfedéssel teríteni egymásmellé. Vízszintes területen nem szükséges a textília rögzítése. Rézsűn való alkalmazáskor (max, 45 o -os rézsűfelülethez ajánljuk) célszerű a földmű legmagasabb pontjáról lefelé gördítve leteríteni a fűmagos csíkokat. A rögzítést 1-3 m-ként fakarókkal, cövekekkel és azokra kötözött kenderzsinórral biztosítani. A leterített textíliát 1-2 cm-es termőfölddel kell borítani.

3.Öntözés: A telepítést követően a területet kíméletes kelesztő öntözésben kell részesíteni. Továbbiakban az öntözést az időjárás, valamint a textília víztartó képességének figyelembevételével a hagyományos füvesítésnek megfelelően kell végezni. Fontos, hogy a fűmag kicsírázása után ? ami 8-24 nap fűmagtípustól függően ? a gyepszőnyeg megerősödéséig a folyamatos öntözést, csapadékellátást biztosítani kell a területen.

4. Ápolási munkák: A kellően megerősödött növényzet kaszálása a hagyományos füvesítésnek megfelelően történik. Az első nyírás a fű 10-12 cm-es magasságakor történjen, kb. 6-7 cm-es vágási magassággal. A további kaszáláskor már alacsonyabbra is nyírható a fű. Egészséges, élénkzöld pázsit kialakításához márciustól szeptemberig célszerű gyeptrágyával pótolni a tápanyagot.

5. Telepítés ideje: A hagyományos füvesítéssel azonosan márciusáprilis vagy augusztus-szeptember; öntözési lehetőség esetén azonban a téli fagyok kivételével bármikor lehetséges, mivel a textília védi a magot, illetve a növényzetet a nem kívánatos hőhatásoktól és a gyors kiszáradástól. Célszerű a nagy meleg, vagy hideg időjárás előtt telepíteni 2-3 hónappal, így a hőség illetve fagyok beálltára már megfelelően erős növények fejlődnek.









 

 

 


Tovább
Tulajdonságok
Növény típus: Palánta / Növénymagok
 
Feladás dátuma: 2024.05.16
Eddig megtekintették 7 alkalommal

Növény rovaton belül a(z) "Fűmagos Geo-Textília 2,1 X 50 m Fűtex - Biliárd Sportfűmaggal Itatott Talajtakaró" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:
-