Betöltés...

D3-vitamin K2-vitaminnal - Vitamin D3 2000 IU 100db

Ár: 4.300 Ft

 
D3-vitamin K2-vitaminnal - Vitamin D3 2000 IU 100db
Napi használatra ajánlott termék!

Zsírban oldódó, hővel szemben ellenálló, a szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és aktív hormon, pontosabban: hormonszerű előanyag - a szervezet egyik legfontosabb hormonjának, az aktív D-hormonnak a termelődéséhez járul hozzá. Másik neve: kalciferol. Ultraibolya-sugárzás hatására a bőrben képződik koleszterin alapú előanyagokból.
D-vitamin hiányában a kórokozók elpusztításáért felelős T-sejtek nem lesznek képesek aktiválódni: ha „alvó" állapotban maradnak, ez azt is jelenti, hogy az idegen vírusokkal és baktériumokkal sem lesznek képesek megküzdeni.

Elsődleges feladatai:
- Elsődleges feladata, hogy a megfelelő kalcium- és foszforfelszívódást segítse a vékonybélben.
- Mivel fenntartja a kalcium egyensúlyát és növeli annak felszívódását, így a csontozat sűrűségét és a fogakat erősíti.
- Lecsökkenti az allergiás tüneteket okozó fehérjék szintjét és növeli az allergén anyagokkal kapcsolatos toleranciát.
- Számos jótékony immunológiai hatása mellett megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a cukorbetegség, a rák és a depresszió kockázatát.
- A D-vitamin hiánya nagy szerepet játszik a mellrák, vastagbélrák, végbél rák, prosztatarák és petefészekrák kialakulásában.
- Hiánya esetén a mellrák kialakulásának esélye növekszik, agresszívebb a tumornövekedés és rövidebb a túlélési idő.
- A vitamin mérsékli a sejtfalak áteresztő képességét, ami a rák esetén rendkívül fontos.

„Az elégtelen napozás és a táplálékkal történő hiányos bevitel következtében a világon  közel egymilliárd embernek, köztük a hazai lakosság egy részének is elégtelen a D-vitamin  ellátottsága. A kutatók D-vitamin-hiány epidémiáról beszélnek.”
Magyar Tudomány, a Magyar Tudományos Akadémia folyóirata

D-vitamin hiány
A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban szakemberek szerint. A magyar orvostársadalom példátlan összefogásának eredményeként született meg az a szakmai ajánlás, amely 2012-től a jelenleg ajánlott D-vitamin mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja felnőtt emberek számára a novembertől márciusig terjedő időszakban. Napi 200 NE-ről 1 500-2 0001 500-2 000 NE-re! Túlsúlyosak esetében ez az érték még magasabb; akár 3-4000 egység D-vitamin is indokolt lehet. A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 százalékkal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nőne - hívta fel a figyelmet a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság a második D-vitamin nap alkalmából! A szükséges D-vitamin-érték elérése 26 százalékkal csökkentené a csípőtáji töréseket, 78 százalékkal a gyermekkorban kialakuló 1-es típusú cukorbetegséget, 35 százalékkal a rákos megbetegedéseket tizedével a kardiovaszkuláris megbetegedéseket és egyes számítások szerint akár 90 százalékkal kevesebben betegednének meg influenzában!
K-vitamin szerepe
A D-vitamin K-vitamin nélkül keveset ér. Mivel a nyugati táplálkozás a bélflórát is tönkreteszi, a kor előrehaladtával minden tápanyag felszívódása romlik, ezért e két vitamin gyakorlatilag túladagolhatatlan. Az utóbbi 15 év intenzív kutatásai azt jelzik, hogy nem csak a D-, hanem a K-vitamin hiányának is meghatározó szerepe van a különféle tumoros folyamatok kialakulásában.
A csontozat fenntartásában fontos, hogy az elöregedett csont lebomoljon, ezt az osteo­clast nevű sejtek végzik. Az osteocalcin kalciumkötő képességéhez K-vitaminra van szükség, míg az osteocalcin szintéziséhez D-vitamin kell. A kalcium és a kálium felszívódásának és beépülésének elősegítésével erősíti a csontokat. Segíti továbbá a máj méregtelenítő funkcióját, megakadályozza az erek elzáródását, védve ezáltal az ereket. A menstruáció alatti erős vérzés gátlásával a fájdalom és görcsök csökkentésében is segít. Súlyos műtéten átesett betegeknél védhet a belső vérzésekkel szemben. Nehezen gyógyuló sebek esetén is ajánlott.
Hiánya esetén a csontok ásványianyag-tartalma elégtelenné válik, így deformálódnak, elvesztik merevségüket, rugalmasságukat, könnyen törnek, nehezen gyógyulnak. Felnőtteknél meg is lágyulhatnak, izomgörcsök léphetnek fel. Kisgyermekeknél angolkór lehet a következmény.

Forrás: Ferenczy László: Egészségkönyv

Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében (Orvosi hetilap, 2012.05.29). Ha részletesebben olvasna a D-vitaminról, a magyar szakmai ajánlást (egyben ezen írás forrását) elolvashatja a linken
Takács I, Benkő I, Toldy E, Wikonkál N, Szekeres L, Bodolay E, Kiss E, Szabó B, Valkusz Zs, Kovács T, Szabó A, Bittner N, Várbíró Sz, Sziller I, Császár A, Kiss RG, Lakatos P: Második magyarországi konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében. Magyar Orvos 2014. S1:5-26.
Aghajafari F et al - Association between maternal serum 25-hydroxyvitamin D level and pregnancy and neonatal outcomes: systematic review and meta-analysis of observational studies - BMJ, 2013 Mar 26;346:f1169
Semmelweis médiasarok - Tízből kilenc magyar D-vitamin hiányos 
http://semmelweis.hu/mediasarok/2013/09/23/weborvos-hu-tizbol-kilenc-magyar-d-vitamin-hianyos/
Dong JY et al - Vitamin D intake and risk of type 1 diabetes: a meta-analysis of observational studies. Nutrients. 2013 Sep 12;5(9):3551-62

 

A terméket nagykereskedelmi áron is megvásárolhatja közvetlenül a forgalmazótól, de csak regisztrált tagként 

A REGISZTRÁCIÓBAN SEGÍTÜNK, ÉRDELŐDÉS: Tel: 06707086487, mail: anikozsmte@indamail.hu


Kérjük regisztráció illetve rendelés előtt konzultáljon velünk, hogy a személyének leginkább megfelelő kúrát tudjuk önnek ajánlani, és segíthessünk a regisztrációban és a megrendelésben!

Nyilatkozat
A http://anikookoboltja.hu  webáruház oldalainak tartalma kizárólag információ átadás célját szolgálja. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A http://anikookoboltja.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelő orvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, ill. módosítani az orvos által előírt kezelésen, sem pedig a kezelést magától abbahagyni. A http://anikookoboltja.hu tartalma nem használható öndiagnózisra, sem pedig gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. A http://anikookoboltja..hu csapata a lapon közölt információkat legjobb tudásuk szerint készítették el. Kisebb szerkesztési hibák előfordulása nem zárható ki. Az oldalon megtalálható leírások, szövegek, képek könyvekből, neves internetes portálokról, többnyire szakértők, természetgyógyászok, orvosok, gyártók, fogyasztók visszajelzései alapján lettek összeállítva. Nem nyújthatók be tehát olyan kárigények, melyek az információ (beleértve a hiányos vagy hibás információkat is) felhasználásával okozott kár megtérítését célozzák. Az ajánlások nem kötelező érvényűek és kötelezettség nélküliek. A szerzők fenntartják a jogukat, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül a honlap egyes részeit vagy teljes egészét megváltoztathatják. FENTI MEGÁLLAPÍTÁSOK NEM AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET SZAKVÉLEMÉNYE. A TERMÉKEK NEM SZOLGÁLNAK BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.
Minden esetben konzultáljon szakemberrel, orvossal! Az oldalon található termékek nem minősülnek gyógyszernek, az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Figyelem! A www.anikookoboltja.bolthely.hu egy internetes áruház, a weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.



Call

Send SMS

Call from mobile

Add to Skype

You'll need Skype CreditFree via Skype



Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.04.25
Eddig megtekintették 13 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "D3-vitamin K2-vitaminnal - Vitamin D3 2000 IU 100db" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:
-

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem