Betöltés...

Természet Áldása pirított, héjas tökmag 250 g

Ár: 510 Ft

Az olajos magok közé tartozó tökmag vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Számos tápanyagot tartalmaz, melyek elengedhetetlenek a szervezet (különösen a máj) megfelelő működéséhez. Kiváló A-vitamin, folsav, cink, réz, mangán és magnéziumforrás. Jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, mely fontos szerepet töltenek be izmaink, csontjaink, valamint bőrünk és hajunk szerkezetének felépítésében is. 

Erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A " Pharmacological Research" folyóiratban megjelent egyik tanulmány során összehasonlították az arthritis (ízületi gyulladás) kezelésére alkalmazott (nem szteroid gyulladáscsökkentő) indometacin, és a tökmag gyulladásgátló hatását. Azt találták, hogy a tökmag majdnem ugyanannyira hatásos, mint az indometacin, azonban nem kell számolnunk a gyógyszer káros mellékhatásaival. Ízületi gyulladás (és egyéb betegség) esetén azonban mindenképpen keressük fel orvosunkat!
Gazdag rostokban, antioxidánsokban, egészséges zsírokban, elősegítik az epe termelését (lenmaggal együtt fogyasztva különösen hatékony.) A máj által termelt epe részt vesz a zsírok lebontásában, elősegíti azok felszívódását, illetve fontos szerepe van egyes anyagcsere végtermékek, méreganyagok eltávolításában.A tökmag kiváló forrása az immunrendszer egészséges működéséhez nélkülözhetetlen cinknek. Szükséges továbbá a szervezet növekedéséhez, a genetikai aktivitás szabályozásához, valamint a szénhidrát-anyagcsere és vércukorszint egyensúlyának fenntartásához. Kutatások bizonyítják, hogy ha a szervezet növekedéséről van szó, a cink az egyik legfontosabb összetevő az étrendben, de emellett olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása. Hiánya esetén hajlamosabbak vagyunk a megfázásra, influenzára, depresszióra, romolhat a koncentrálóképességünk, fáradékonyabbak lehetünk és egyéb egészségügyi problémák is jelentkezhetnek.
Kálium tartalmának köszönhetően normalizálja a vérnyomást és az erektilis diszfunkció (potenciazavar) visszaszorításában is szerepet játszik. A tökmagban omega-3 zsírsav is található, amely esszenciális, szervezetünk nem képes az előállítására, kívülről táplálkozás útján kell bevinnünk. Segít megelőzni a szívbetegségeket, stroke-ot, ekcémát, egyes autoimmun betegségeket, mint például szisztémás lupus erythematosus, valamint a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik.
Az USDA adatai szerint mindössze 1 uncia (kb. 28 g) tökmag 74 milligramm magnéziumot tartalmaz, amely a napi magnéziumszükségletünk körülbelül 25 százalékát teszi ki. Az egészséges szívműködés mellett a szívritmus szabályozásában is fontos szerepet tölt be, valamint több mint 300 enzim kofaktora a szervezetben. Magas magnéziumtartalma révén a tökmag szerepet játszik a kettes típusú cukorbetegség megelőzésében is.
A „Climacteric” folyóiratban megjelent egyik tanulmány szerint a tökmag rendszeres fogyasztása növeli a „jó” koleszterinként is ismert HDL szintjét, csökkenti a vérnyomás és a menopauza tüneteit, beleértve a fejfáját és a hőhullámokat is.
Magas energia-és zsiradéktartalmuk miatt azonban fontos a mennyiségeket figyelembe venni! Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség ajánlott. Fogyaszthatod önállóan kisétkezésekre, belekeverheted kedvenc müzlidbe, joghurtba, süteménybe, dúsíthatod vele salátádat vagy akár egytálételeket is. Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében!

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.06.05
Eddig megtekintették 57 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása pirított, héjas tökmag 250 g" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem