Betöltés...

Természet Áldása kuszkusz 500 g

Ár: 700 Ft

A kuszkusz berber eredetű, a szó jelentése: „jól megsodort”, amely a hagyományos elkészítésére utal. Eredetileg durumbúza-darából, kézzel állították elő: a gőzölt darát kézzel sodorták apró gombócokká, majd megforgatták lisztben és szétterítve megszárították, hogy pergős maradjon. Észak-Afrikában ezer éve nemzeti étel, fogyasztása elterjedt még az arab gasztonómiában, és közel-keleti területeken, manapság azonban egyre népszerűbb a világ számos területén, nálunk is, egészséges mivoltának és egyszerű felhasználásának köszönhetően.
 A kuszkusz legjelentősebb ásványi anyaga a szelén, amely sokrétű biológiai hatást közvetít. Antioxidáns tulajdonságú, semlegesíti a fizikai és szellemi megterhelés (pl. stressz) során fokozottan keletkező káros szabad gyököket, a kórokozók elleni védekezéshez szükséges folyamat intenzívebben zajlik szelén jelenlétében, erősíti az immunrendszert, segíti a sejtmembrán épségének megtartását. Gátolja a vérrög képződését az erekben, hozzájárul a szív védelméhez, az érelmeszesedés és stroke megelőzéséhez, feltételezések szerint pedig a daganatos betegségek visszaszorításában is szerepet játszik. Ásványi anyagjai közül kiemelkedik még a szövetek működéséhez és a szervezet vízforgalmának szabályozásához kulcsfontosságú kálium, valamint a csontok és fogak fejlődéséhez szükséges foszfor. A kuszkusz tartalmaz továbbá kalciumot, vasat, cinket,magnéziumot, és a B-vitamin család számos tagját. C-vitaminja többek között erősíti és tisztítja az érfalakat, enyhíti az allergiás panaszokat, védelmet nyújt a fogínynek, segíti a növekedést, valamint fokozza a kollagén képződését. A benne található niacin (B3-vitamin) nélkülözhetetlen a szervezet energiatermelésében, enyhíti a migrénes fejfájást, javítja a vérkeringést, továbbá szerepe van a depresszió és álmatlanság mérséklésében.
A kuszkusz rendszeres fogyasztása késlelteti az öregedést, csökkenti a szívinfarktus kockázatát, valamint a gyulladásos folyamatokat. Fehérjéi nélkülözhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez, a növekedéshez, testünk felépítéséhez: az izmok, csontok, inak, kötőszövetek, haj, köröm, hormonok és enzimek alkotórészei. Rostjai hozzájárulnak az emésztőrendszer megfelelő működéséhez, elősegítik a salakanyagok ürülését, ezáltal a káros anyagok is gyorsabban távoznak szervezetünkből. Szerepük van továbbá a vér koleszterinszintjének csökkentésében, a szív és érrendszer védelmében.  A rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, valamint glikémiás indexe is alacsonyabb, mint például a fehér rizsnek, ezáltal kevésbé és lassabban emeli meg a vércukorszintet, hosszabb teltségérzetet biztosít. Hozzájárul a kettes típusú cukorbetegség és az elhízás megelőzéséhez.
A Természet Áldása kuszkusz gyorsan elkészíthető, nagyszerű köret húsos, halas és zöldséges ételek mellé, készíthetünk belőle salátát, előételt. Remekül illenek hozzá zöldfűszerek, elsősorban koriander, petrezselyem, menta, valamint a fahéj, római kömény, cayenne bors, kurkuma. Édességként is megállja a helyét, tejjel, mézzel, aszalt/liofilizált/friss gyümölcsökkel, olajos magokkal elkészítve. 
Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged megőrzése érdekében!

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.05.13
Eddig megtekintették 32 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása kuszkusz 500 g" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem